Öncelikle süt, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
Ardından damla sakızlarını vurarak toz haline getirin ve karışıma ilave edin. Tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Pişen muhallebiyi ocaktan alarak 5 dakika dinlendirin ve mutfak robotuna aktarın. Muhallebiyi robotta karıştırıp servis kaselerine doldurun.
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat soğutun. Üzerini fındık ve fıstık parçaları ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Damla Sakızlı Muhallebi Püf Noktaları Nelerdir?
Muhallebi kıvamının koyu olmasını istiyorsanız, içerisinde bir parça tereyağı eritebilirsiniz.
Kıvamı sulu olduysa azar azar elenmiş un ilave edin.
Kıvamını açmak için muhallebiyi ocağa alın ve tekerrür ısıtın. İçerisine süt ilave ederek karıştırın.
Damla sakızlarının tadını alabilmek için vurulmuş olması gerekir. Sakızları bir poşetin içine alıp sert bir cisimle vurarak toz haline getirebilirsiniz.
1 Porsiyon Sakızlı Muhallebi Kaç Kaloridir?
Temel malzemeleri un ve süt olan muhallebinin bir porsiyonu, takribî 125 kaloridir. Gıda kıymetleri yüksek olan sakızlı muhallebiyi perhiz listelerine de ilave edebilirsiniz.