Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sakızlı Muhallebi

Sakızlı Muhallebi

Sakızlı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi un
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 2 kutu vanilya
  • 2~3 parça damla sakızı

Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  • Ardından damla sakızlarını vurarak toz haline getirin ve karışıma ilave edin. Tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alarak 5 dakika dinlendirin ve mutfak robotuna aktarın. Muhallebiyi robotta karıştırıp servis kaselerine doldurun.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat soğutun. Üzerini fındık ve fıstık parçaları ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.

Damla Sakızlı Muhallebi Püf Noktaları Nelerdir?

  • Muhallebi kıvamının koyu olmasını istiyorsanız, içerisinde bir parça tereyağı eritebilirsiniz.
  • Kıvamı sulu olduysa azar azar elenmiş un ilave edin.
  • Kıvamını açmak için muhallebiyi ocağa alın ve tekerrür ısıtın. İçerisine süt ilave ederek karıştırın.
  • Damla sakızlarının tadını alabilmek için vurulmuş olması gerekir. Sakızları bir poşetin içine alıp sert bir cisimle vurarak toz haline getirebilirsiniz.

1 Porsiyon Sakızlı Muhallebi Kaç Kaloridir?

  • Temel malzemeleri un ve süt olan muhallebinin bir porsiyonu, takribî 125 kaloridir. Gıda kıymetleri yüksek olan sakızlı muhallebiyi perhiz listelerine de ilave edebilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın