Tereyağını eritin içerisine unu ilave ederek un kokusu çıkana dek rengi çok koyulaşmadan kısık ateşte kavurun. yağını hafifçe salana dek
Sütü azar azar aralıksız çırpmaya devam ederek ilave edin; ardından şekeri ilave edin.
Kaynamaya yakın damla sakızlarını havanda hırpalayarak ilave edin. Karıştırarak pişirmeye devam edin ki sakızlar içerisinde hoşça erisin.
Göz göz olduktan sonra ocaktan alın içerisine vanilin ilave ederek asgari 6-8 dk kadar mikser ile çırpın. Ne kadar çok çırparsanız o kadar hoş olur çırpma operasyonu sonunda sakız gibi bir kıvamda oluyor-uzuyor.
Kare genişçe bir borcamı hafifçe nemlendirin ve fazla suyunu süzün ; hazırladığınız muhallebiyi kaba alın.
Asgari 3-4 saat muhtemelse 1 gece dolapta beklettikten sonra tarçınla servis edin ; Afiyet olsun.