Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sakız Tatlısı

Sakız Tatlısı

Sakız Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 su kadehi un 240 ml miktarında kadeh
  • 3/4 su kadehi şeker
  • 1lt süt
  • 1 koli şekerli vanilin
  • 3-4 parça Damla sakızı

Sakız Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritin içerisine unu ilave ederek un kokusu çıkana dek rengi çok koyulaşmadan kısık ateşte kavurun. yağını hafifçe salana dek
  • Sütü azar azar aralıksız çırpmaya devam ederek ilave edin; ardından şekeri ilave edin.
  • Kaynamaya yakın damla sakızlarını havanda hırpalayarak ilave edin. Karıştırarak pişirmeye devam edin ki sakızlar içerisinde hoşça erisin.
  • Göz göz olduktan sonra ocaktan alın içerisine vanilin ilave ederek asgari 6-8 dk kadar mikser ile çırpın. Ne kadar çok çırparsanız o kadar hoş olur çırpma operasyonu sonunda sakız gibi bir kıvamda oluyor-uzuyor.
  • Kare genişçe bir borcamı hafifçe nemlendirin ve fazla suyunu süzün ; hazırladığınız muhallebiyi kaba alın.
  • Asgari 3-4 saat muhtemelse 1 gece dolapta beklettikten sonra tarçınla servis edin ; Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın