Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,25
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %0,54
Safranlı Kereviz

Safranlı Kereviz

Safranlı Kereviz Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 10 ufak havuç
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 50 gr tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 2.5 su kadehi tavuk suyu
  • 1 tutam safran
  • Tuz

Üzeri için

  • Roka yaprakları

Safranlı Kereviz Nasıl Yapılır?

  • Patates ve kerevizlerin kabuklarını atayıp kocaman küp biçiminde doğrayın. Limonlu suda bekletin.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağıyla pembeleşinceye kadar kavurun. Safranı ilave edin.
  • Havuç, patates, ince kıyılmış sarımsak ve kerevizleri tencereye ilave edip 5 dakika soteleyin.
  • Tavuk suyunu ilave edin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve kremayı ilave edip karıştırın.
  • Yemeği servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış roka serpiştirerek sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın