Balkabağını arınıp minik parçalar biçiminde doğrayın. Tel safranı sıcak et suyuna ilave edip 5 dakika bekletin ve süzün. Tereyağı ile unu tencerede kavurun. Balkabağı ve et suyunu ilave edip pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılıtın. Blenderle püre halinde ezin. Karışımı tekerrür tencereye alın. Limon suyu ve yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Balkabaklı karışımdan bir kepçe kadar alıp ilave edin. Elde ettiğiniz karışımı tencereye azar azar ve devamlı karıştırarak ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuzla tatlandırın. Çorba kâselerine paylaştırıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Safran kullanmak istemiyorsanız, sade bal kabağı çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.