Harmanlamak için:
Toz şeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatıp limon suyunu ilave edin. Hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Üzerinde biriken köpüğü alın.
Bir kadeh nişasta ve yarım çay kadehi suyu bir kâsede çırpın. Kaynayan suya azar azar ve devamlı karıştırarak ilave edin. Krem tartarı ilave edip macun gibi oluncaya kadar kaynatın.
Yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla yağlayın. Pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğumaya vazgeçin. Düz bir tabana pudraşeker ve nişastayı karıştırıp yayın. Üzerine tepsiyi ters çevirerek lokumu alın. Mutfak makasına badem yağı sürüp lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.Şeritleri pudraşekerine iyice bulayıp küp küp kesin.Hazırladığınız lokumları tekerrür pudraşekerine bulayıp bir kavanozda muhafaza edin. Afiyet olsun.