Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sade Revani Tarifi

Sade Revani Tarifi

Merhaba, en basit ve pratik tatlı tarifleri ile sizlerleyiz. Bu gün yapımı kolay ve elimizin altındaki malzemelerle yapacağımız şerbetli tatlıyı gün içinde yapabilir akşam servise sunabilirsiniz.Türk ve Osmanlı mutfağının baş tacı olan bu şerbetli tatlıyı, o kadar çoğumuz severek yaparız ve yeriz. Biz site olarak Tatlı tariflerine  Revani Tarifleri kategorisini ekledik. . Bu güzel şerbetli tatlının sade olanını sizin hayal gücüne bıraktık, isterseniz çikolatayı benmari eritip üzerini süsleyerek servise sunarsınız. İsterseniz mevsim meyveleri ile süsleyerek servise sunabilirsiniz. Biz sunumda nar mevsimi olduğu için, nar taneleri ile süsleyip servise sunduk. Seçim size kalmış, kolay gelsin…

Revani yaparken, uyarı etmemiz gereken bir kaç ip ucu: Yumurta çırptığımız kabın altına sıcak sulu bir kap yerleştirilmesi; yumurtaların çok hoş kabarması ve revaninin iyi tutması içindir. Bu cins tatlı ve keklerde yumurta dolaptan çıkarılıp kullanılmamalı, oda sıcaklığında olmalıdır.

 

Sade Revani Tarifi için malzemeler

200 gram (1 su bardağı) şeker

3 tane yumurta

220 gram (1 su bardağı) sıvıyağ

210 gram (1 su bardağı) yoğurt

38 garam (bir kahve fincanı) un

1 portakal kabuğu rendesi

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

 

Şerbeti için:

500 garam su

400 gram şeker

Limon suyu (yarım limon)

Sade Revani Tarifi

Ilk Olarak cukur bir kaba şeker ve yumurtayı alalaım, beyaz renk alana değin mikserle karıştıralım.  Karışımın üstüne yağ, yoğurt, un, kabartma tozu, vanilya  ve irmiği ek edelim malzelerin birbiri ile karışması için çırpmaya devam edelim. Son olarak portakal veya limon kabuğu rendesini ilave edelim karıştıralım. Orta irtifa borcamı az bir yağla yağlayalım hazırladığımız harcı borcama dökelim. Evvelden ısıttığımız 170 derecelik fırına sürelim.

Biz bu arada, şerbetini hazırlayalım, bunun için orta yükseklik bir tencereye şekeri suyu alalım karıştırarak kaynatalım. Kaynadıktan 5 dakika daha sonra limon suyunu ilave edelim bir kaç dakika kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Ilınması için bir kenarda bekletelim.

Üzeri nar gibi kızaran revanin kekini fırından çıkaralım, takriben 5 dakika beklettikten sonra ılık şerbeti kekin üstüne dökelim.

Şerbeti çektikten sonra dileğimiz şekilde süsleyerek servise sunalım.

Sağlık olsun….

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın