Merhabalar E-tarifler takipçileri bugün de sizlerle tanınmış krep tarifini vereceğiz. Sade Krep tuzlu ve tatlı sunumlar ile ideal ve pratik tariflerdir. Karamelli krep, sebzeli krep, muzlu krep, sade krep.. Krepin yapılışının püf noktalarından biri malzemelerin nitelikli ve taze olmasıdır. Tavanın iyi ısınması da çok ehemmiyetlidir. Elinizi ısınmış mı diye baktığınızda 10 cm de ısınmış olduğunu sezmeniz gerekir. Yeteri kadar olan krepi tavaya dökün. İnce olmasına dikkat edin. Krep öyle basit görünür fakat her zaman el yeteneği ister. Karışımda çok iyi olması gerekir. Fakat maharet daha fazladır. Sade Krep tarifimiz de pratik ve evreli anlatımla fotoğraflanmıştır. Sizlere daha basit olması için resimlerimize bakmadan yapmayın tenim. Basit gelsin.
1 su kadehi süt
1 su kadehi su
2 tane yumurta
2 su kadehi un
1 çay kaşığı tuz
İlk olarak un su ve sütü hiç topak kalmayacak biçimde çırpın. Hoş bir kıvam elde ettikten sonra 2 adet yumurtayı üzerine kırın. Bir daha karıştırın. Aynı biçimde yumurtayı iyice karıştırmanız gerekli. Daha sonra tuzunu ilave edin. İyi bir kıvam elde edene kadar karıştırın tuz iyice karışsın. Kıvamın kek hamurundan azıcık daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Teflonya da seramik tavanın içerisine bir çay kaşığı kadar tereyağı veya margarin koyun. Daha sonra zevkinize göre ince için 1 kepçe kalın beğenenler için 2 kepçe veya daha fazla koyun. Önerim ince olmasıdır. Krepin lezzetli olması karışımından çol el yeteneği ister. Basit gelsin.