Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Sade Kek Tarifi
Sosyal Medyada Paylaş

Sade Kek Tarifi

Sade Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • 1 su kadehi süt
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • Un takribî 2, 5 su kadehi kadar

Sade Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kekimizin hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  2. Daha sonra öteki malzemeler ilave edilir ve tekerrür çırpılır.
  3. Kuru malzemeleri eleyerek ilave etmekte fayda var. Kek hamurumuz hazır.
  4. Kekimizi pişmeye vazgeçiyoruz.  sade kek hamurumu yağlanmış kek kalıbına dökülür.
  5. 160 derecede evvelden ısıtılmış fırında takribî 50 dk kadar pişirilir.
  6. Pişirme esnasında ilk 30 dk kapağı açmayalım.
  7. 30 dk sonrasında da kabarmış ve üzeri pembeleşmiş kekimizi gözlemlemeye başlayabilirsiniz.
  8. Kenarlar kalıptan dağılmış kekimizi kürdan testini de yaptıktan sonra fırından alıp soğumaya vazgeçebiliriz.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.