Bir çırpma kabına yumurtaları, toz şekeri ve tuzu alıp köpük köpük olana dek çırpın.
Ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar güzel kabarır.
Üstüne süt ve değişken yağı ilave edip karışıncaya dek çırpmaya devam edin.
Bambaşka vahşi mayalı kek harcı ve unu alıp karıştırın isteğe kadar kakao da koyabilirsiniz.
Çırpmış olduğumuz yumurtaların üzerine un karışımını eleyerek koyun ve mikser kısa süre çırptıktan sonra yağlanmış ve unlanmış olan kek kalıbımıza harcı dökün.
Ben 22 cm yuvarlak kek kalıbı kullandım. Ortası delinmiş isteğe tarafından borcam yada tepside de yapabilirsiniz.
Keki kalıba döktükten daha sonra soğuk fırında 10 dk bekletin.
Ardından fırını 175 ° derece ayarlayıp 35 – 45 dk arası en ince ayrıntısına kadar pişene dek bekleyin.
Pişen kekimizi fırından çıkartıp soğumasını 15 -20 dk bekleyin. Sonrasında üstüne hazır çikolata sosu yada süsleme çikolata sosuyla şekil verebilirsiniz.