160 derecede evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dk değin pişirilir. Pişirme sırasında birincil 30 dk kapağı açmayalım. 30 dk sonrasında da kabarmış ve üzeri pembeleşmiş kekimizi gözlemlemeye başlayabilirsiniz. Kenarlar kalıptan ayrılmış kekimizi kürdan testini de yaptıktan sonra fırından alıp soğumaya bırakabiliriz.
Pişen keki kalıptan çıkartıyoruz. Fırından aldıktan en az 15 dk dek sonradan birincil sıcaklığı çıkan yumuşacık sade keki kalıptan çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabaran kek istiyorsanız tüm malzemeleri oda sıcaklığında bulundurun.
Kuru malzemeleri eleyerek eklemek kekinizi olumlu yönde etkileyecektir.
Kekinizin çökmemesi için fırın sıcaklığını çok yüksek tutmamalısınız.
Kekinizin kalıptan kolay çıkması için kalıbınızı yağlamayı unutmamalısınız.
Kekinizi fırına koyduktan sonradan kabarıklığının gitmemesi için birincil 20 dk fırının kapağını açmamalısınız.
Kekinizde yumurta kokusu olmak istemiyorsanız limon ve ya portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz. Biz sade olan keke limonun, kakaolu olan keke ise portakal kabuğunun yakıştığını düşünüyoruz.
Son olarak kekinizi pişirirken pişirme süresi ve sıcaklığını fırınınızın sıcaklık ve pişirme süresine kadar ayarlamayı unutmayın.
Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı kekinizin üstüne gezdirerek kekinize görsellik katabilirsiniz.
Kekinizin harcını kalıba koyduktan sonradan üzerine file badem serperek kekinizin keza lezzetini keza de şıklığını arttırabilirsiniz.
Sade kekinizin üzerine serpeceğiniz pudra şekeri de sizin için uygun bir düşünce olabilir.
Orta büyüklükteki 1 dilim kek hemen hemen 172 kaloriye denk gelmektedir.