Öncelikle süt reçelini tarif edeyim ;Süt reçeli için 1 litre süt ve 1 su kadehi şeker bir taşım kaynatıldıktan sonra bir çay kaşığı kabartma tozu ilave edilir. kabartma tozunu koyduktan sonra baya bir kabarıyor .Büyük bir tencere kullanmanızı nasihat ederim .
Kısık ateşte takribî 45 dakika ara ara karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir,sırça bir kavanoza alınarak bir gün bekletilir.
DONDURMA ; 2 su kadehi süt bir taşım kaynatılır ve bir tatlı kaşığı salep ilave edilir .
Koyulaşınca ocağı kapatıp soğuması beklenir.
Soğuduktan sonra dünden hazırladığımız süt reçeli krema dondurma ucu bir kapta mikser dayanağıyla birleştirilir,iyice çırpılır.
Dondurucuya konulur ve yarım saate bir çıkartılıp çırpılır. 5 kere bu harekâtı yapmanız yeterli olacaktır.
Daha sonra donması için beklenir. NOT: Ne kadar çok çırparsanız o kadar hoş olacaktır dondurmanız. Dikkat etkeniz gereken bir bilgi daha buzluktan çırpmak için her çıkardığınızda kabın kenarında olan buzları almayı unutmayalım.