Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sade Dondurma Tarifi

Sade Dondurma Tarifi

Sade Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su kadehi süt
  • 1 tatlı kaşığı salep
  • 200 ml krema

Sade Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle süt reçelini tarif edeyim ;Süt reçeli için 1 litre süt ve 1 su kadehi şeker bir taşım kaynatıldıktan sonra bir çay kaşığı kabartma tozu ilave edilir. kabartma tozunu koyduktan sonra baya bir kabarıyor .Büyük bir tencere kullanmanızı nasihat ederim .
  2. Kısık ateşte takribî 45 dakika ara ara karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir,sırça bir kavanoza alınarak bir gün bekletilir.
  3. DONDURMA ; 2 su kadehi süt bir taşım kaynatılır ve bir tatlı kaşığı salep ilave edilir .
  4. Koyulaşınca ocağı kapatıp soğuması beklenir.
  5. Soğuduktan sonra dünden hazırladığımız süt reçeli krema dondurma ucu bir kapta mikser dayanağıyla birleştirilir,iyice çırpılır.
  6. Dondurucuya konulur ve yarım saate bir çıkartılıp çırpılır. 5 kere bu harekâtı yapmanız yeterli olacaktır.
  7. Daha sonra donması için beklenir.
    NOT: Ne kadar çok çırparsanız o kadar hoş olacaktır dondurmanız. Dikkat etkeniz gereken bir bilgi daha buzluktan çırpmak için her çıkardığınızda kabın kenarında olan buzları almayı unutmayalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın