1 koli akışkan krema şayet keçi sütü veya inek sütü kullanacaksanız akışkan kremayı koymasanızda olur
1 tatlı kaşığı saf salep
1 su kadehi şeker
60 gr fındıklı çikolata
Sade Çikolata Parçalı Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Sütü tencereye alıp şeker ve saf salepi alıp iyice karıştıralım ve ocağa alalım.
Aralıksız karıştırarak kaynamaya başlayınca kısık ateşte karıştırmaya devam ederek 40 dk kadar pişirelim .
Ocaktan inmeye yakın akışkan kremayı ilave edip karıştıralım ve soğumaya alalım
Soğuyan muallebimizin derin dondurucuda 2 saat kadar bekletip çevresinden kaşıkla toplayıp rondodan iyice geçirelim, tekerrür derin dondurucuya koyup bu operasyonu her iki saatte bir 3 kez yineleyelim .
Son düzeyde minik minik doğranmış çikolatayı içersine koyup karıştıralım ve kare borcama döküp en az 5 saat kadar dondurucuda bekletin.
İster külahta ister kaselerde isteğe bağlı çikolata sosu, fındık vs. süsleyip servis edebilirsiniz.