100 gr. tereyağı
50 ml. süt – ¼ su bardağı
120 gr. bitter çikolata
3 yumurtanın sarısı
40 gr. toz şeker – ¼ su bardağı
75 gr. un – ¾ su bardağı
30 gr. kakao – ½ su bardağı
3 yumurtanın beyazı
1 tutam tuz
40 gr. toz şeker – ¼ su bardağı
100 gr. kayısı marmeladı
150 ml. krema – ¾ su bardağı
30 gr. toz şeker – 1,5 yemek kaşığı
150 gr. bitter çikolata
10 gr. tereyağı
Bir sos tenceresinin içerisine süt ve tereyağını ekleyip ısıtın.
Ocağın altını kapatın ve bitter çikolatayı içerisine ekleyip karıştırın.
Yumurta sarılarını bir karıştırma kabının içerisine alın.
Üstüne toz şekeri ilave ederek bir mikser yardımıyla çırpın.
Yumurta sarılarınızı çırparken hazırladığınız bitter çikolatalı karışımı yavaşça yumurta sarılarına ekleyerek çırpmaya devam edin.
Un ve kakaoyu eleyerek yumurta sarılı karışıma ekleyin ve bir spatula yardımıyla dışardan içeri doğru kapatarak karıştırın.
Yumurta beyazlarını bir karıştırma kabına alın ve bir mikser yardımıyla hafif çırpın.
Peşinde bir parça tuz ilave edin ve çırpın.
İçerisine toz şekeri yavaşça ek edin ve çırpmaya devam edin.
Yumurta beyazınız ayrıntılarıyla katılaşınca kakaolu harcın içerisine ekleyin ve bir spatula yardımıyla dışardan içe doğru karıştırın.
18 – 20 cm’lik kilitli kek kalıbının tabanına fırın kağıdı yerleştirin.
Kek kalıbınızın kenarlarına da fırın kağıdı yerleştirin ve hazırladığınız kek harcını içerisine ekleyip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.
Tezgahınıza bir büyük tabak alın ve üstüne kekinizi çıkartacağınız bir tel koyun.
Fırından çıkan kekinizi telin üzerine alın ve soğutun.
Kekinizi ortadan ikiye bölün.
İçerisine kayısı marmeladı sürün.
Bir sos tenceresinde krema ve toz şekeri ısıtın.
İçerisine çikolatayı ekleyin ve karıştırarak çikolatayı eritin.
Ocağın altını kapatın ve tereyağını ekleyin.
Turtanızın üstüne hazırladığınız çikolata sosundan gezdirin ve her tarafına eşit geldiğinden muhakkak olun.
Ardındaki buzdolabına alın ve 20 – 30 dakika bekletin.
Dilimleyerek servis edin.