Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sac Arası

Sac Arası

Sac Arası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 çay kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un

Arası için

  • 1 çay kadehi buğday nişastası
  • 250 g tereyağı
  • 250 g kaymak

Şerbeti için

  • 3 su kadehi tozşeker
  • 2 su kadehi su
  • 2~3 damla limon suyu

Üzeri için

  • Kocaman çekilmiş Antep fıstığı

Sac Arası Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurup hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Üzerlerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurları buğday nişastası ile baklavalık yufka inceliğinde açın.
  • Hamurlardan birinin üzerini tereyağı ile yağlayıp ortadan ikiye katlayın ve yuvarlak tarafına kaymak sürüp düz tarafa doğru rulo biçiminde sarın.
  • Ruloyu yağlanmış fırın tepsisine gül böreği biçiminde sararak yerleştirin. Hamurlar bitene kadar aynı operasyonu yineleyin.
  • Kalan tereyağını hamurların üzerine gezdirin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
  • Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir vakit daha kaynatıp soğumaya vazgeçin.
  • Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlının şerbeti sürüklemesi için 1 saat bekletin. Kocaman çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip ılık servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın