Malzemeler
Süslemek için
Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi gizeme tatlı tarifleri kısmından seçtiğiniz sabuni helva da…
Bademleri kaynar suda bekletip kabukları nı soyun. Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 5 dakika bekletin. Mutfak
robotunda un haline getirin.
Nişastayı 3-4 kaşık suda inceltin. Balı ilave edip karıştırın. Ballı nişasta karışımı ve bademi tavaya alın. Kısık ateşte karıştırarak 20 dakika pişirin. Susam yağını azar azar ilave edin. Helva macun haline geldiğinde tavayı ocaktan alın. Kare tepsiye döktüğünüz helvanın üzerini kaşığın tersiyle düzenleyin. Ilındıktan sonra kare biçiminde dilimleyin. Kuru meyve şekerlemeleriyle süsleyip ılık ya da soğuk servis yapın.