Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %0,74
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %-0,52
Sabuni Helva

Sabuni Helva

Sabuni Helva Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr tuzsuz badem
  • Yarım su kadehi buğday nişastası
  • 200 ml bal
  • Yarım çay kadehi susam yağı

Süslemek için

  • Kuru meyve şekerlemeleri

Sabuni Helva Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi gizeme tatlı tarifleri kısmından seçtiğiniz sabuni helva da…

Bademleri kaynar suda bekletip kabukları nı soyun. Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 5 dakika bekletin. Mutfak
robotunda un haline getirin.

Nişastayı 3-4 kaşık suda inceltin. Balı ilave edip karıştırın. Ballı nişasta karışımı ve bademi tavaya alın. Kısık ateşte karıştırarak 20 dakika pişirin. Susam yağını azar azar ilave edin. Helva macun haline geldiğinde tavayı ocaktan alın. Kare tepsiye döktüğünüz helvanın üzerini kaşığın tersiyle düzenleyin. Ilındıktan sonra kare biçiminde dilimleyin. Kuru meyve şekerlemeleriyle süsleyip ılık ya da soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın