Sabayon sos için
Çikolata topları için
Çikolata topları için keki ayrılın. Kremayı hafifçe ısıtıp keke ilave edin. Karıştırıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tahta çubukların ucuna takıp eritilmiş bitter çikolataya bulayın. Çikolata donuncaya kadar yağlı kağıt üzerinde bekletin. Sabayon sos için, oda ısısındaki yumurta sarıları, şeker ve vanilyayı bir sırça kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Karışımı mikserle 10 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederken kremayı azar azar ilave edin. Kaseyi içinde soğuk su bulunan başka bir tencerenin üzerine yerleştirin. Sos soğuyana kadar bu biçimde bekletin. Çikolata toplarını yanında sabayon sosla beraber servis yapın.