Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %-0,21
Rüzgar Gülü

Rüzgar Gülü

Rüzgar Gülü Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 1 yumurta
  • Yarım su kadehi yoğurt
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • Yarım su kadehi irmik
  • Yarım su kadehi ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • Un

Şerbet için

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 3 su kadehi su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Rüzgar Gülü Nasıl Yapılır?

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Hamur için lüzumlu malzemeleri iyice yoğurun ve dinlendirin. Hamuru merdaneyle çok ince olmayacak biçimde açın. Çay kadehinin ağız kısmıyla hamurdan yuvarlaklar kesin. Beş daireyi öbürünün yarısına gelecek biçimde üst üste yerleştirip rulo biçiminde sarın. Bütün ortasından kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıları şerbetin içine aktarın ve şerbetini çekince süzüp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın