Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,53
  • ALTIN
    %-0,37
  • BIST
    %-1,10
Rus Tatlısı/Pastası

Rus Tatlısı/Pastası

Rus Tatlısı/Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 200 gram şeker
  • 1 adet yumurta
  • 40 gram kakao (yaklaşık yarım su bardağı )
  • 375 gram un (yaklaşık 3 su bardağı )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet yumurta
  • 500 gram labne peyniri
  • 200 gram şeker (yaklaşık 1 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 40 gram nişasta
  • 250 gram tereyağı

Rus Tatlısı/Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncellikle oda sıcaklığındaki olan tereyağımız ile şekerimizi bir kaba alıyoruz, karıştırıyoruz sırasıyla yumurta, kakao, kabartma tozu ve unu ekliyoruz, bir kurabiye hamuru elde ediyoruz. 🙏🏻.
  2. Daha sonra ara katmanıza geçiyoruz, yumurtamızı şekerimizi bir kaba alıyoruz güzelce çırpıyoruz, oda sıcaklığındaki tereyağını ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Nişasta vanilya eklendikten sonra son defa çırpıp, kelepçeli kalıbımızı döküyoruz. (pürüzsüz bir kıvam elde etmek için bir süzgeçten geçiriyoruz. ).
  4. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt seriyoruz, hamurun yarısını alt kısmına güzelce yerleştiriyoruz.
  5. Sonra kremasını döküyoruz, kalan hamurun diğer yarısını da kremanın üzerine ufalıyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derede fırında 55-60 dakika pişiyoruz. (kelepçeli kalıp 26cm ’dir. ).
  7. Fırınımızın kapağını hiç açmıyoruz pastamızın sönmemesi için.
  8. Ve fırından aldıktan sonra kalıbından çıkarmadan bir gece dolapta bekletiyoruz.
  9. Tabii önce oda sıcaklığına ulaşsın sonraa dolaba alalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın