200 gram şeker (yaklaşık 1 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı)
1 paket vanilya
40 gram nişasta
250 gram tereyağı
Rus Tatlısı/Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncellikle oda sıcaklığındaki olan tereyağımız ile şekerimizi bir kaba alıyoruz, karıştırıyoruz sırasıyla yumurta, kakao, kabartma tozu ve unu ekliyoruz, bir kurabiye hamuru elde ediyoruz. 🙏🏻.
Daha sonra ara katmanıza geçiyoruz, yumurtamızı şekerimizi bir kaba alıyoruz güzelce çırpıyoruz, oda sıcaklığındaki tereyağını ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz.
Nişasta vanilya eklendikten sonra son defa çırpıp, kelepçeli kalıbımızı döküyoruz. (pürüzsüz bir kıvam elde etmek için bir süzgeçten geçiriyoruz. ).