Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Rus Salatası

Rus Salatası

Rus Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 3 tane orta brey patates
  • 2 tane havuç
  • 1 su bardağı bezelye ister dondurulmuş kullanın isterseniz konserve
  • 6 – 7 tane kornişon salatalık turşusu
  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Rus Salatası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sebzelerin kabuklarını atayarak minik minik küp biçiminde doğrayın.
  • Patates geç pişeceği için haşlamaya ilk olarak ondan başlayın. İsterseniz patatesleri kabukları ile haşlayıp daha sonra atayıp doğrayabilirsiniz.
  • Bezelye ve havuçları da haşlayın. Haşlanan sebzelerin suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
  • Tüm sebzeleri bir kaseye alın. Üzerine minik küpler halinde doğranan kornişon turşuları da ilave edin ve sebzeleri harmanlayın.
  • Minik bir kasede yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Bu karışımı sebzelerin üzerine ilave ederek salatamızı hazır hale getiririz.
  • Özellikle gün sohbetlerinde yer verilen rus salatasını, zeytinyağlı yaprak sarma veya peynirli poğaça ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Gerçek Rus Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sebzeleri ayrı ayrı tencerelerde haşlarsanız pişme derecelerini daha iyi ayarlarsınız.
  • Havuç, en kısa müddette pişen sebzelerden bkocamandır. Bu sebeple patateslerden sonra haşlamaya başlayın.
  • Ölçü ile yapmayı beğenmeyenler için, tüm malzemelerden birer biçiminde de hazırlayabilirsiniz.
  • Dilerseniz, salatanın içerisine zeytin, salam ve sosis dilimleri de ilave edebilirsiniz.
  • Rus salatasını üzerini kapatarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  • Makarnalı rus salatası için, malzemeleri haşlanmış boncuk makarna ile karıştırabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın