Orta boy bir sos kabını ocağa alın. Balın yarısını içine koyup, tereyağını ilave ettikten sonra yalnızca ısıtın, netlikle kaynatmayın.
Ocaktan alıp karıştırarak evvel kalan balı, ardından yumurtaları tek tek ilave ederek çırpın. Unun bir kadehini usulca ilave edip çırpmayı sonlandırın.
Geri kalan unu yoğurma kabına alıp, içine kabartma tozunu ilave edin. Daha sonra yumurtalı karışımı aktarıp yoğurmaya başlayın ve orta sert bir hamur elde edin.
Hamuru 10 denk parçaya ayrılın. Her birini 20-25 cm çapında açıp, yanmaz tabanlı bir tavada alt üst biçiminde kısa zamanda pişirin toplam 2 dakikayı geçmemeli.
18-20 cm ’lik bir çember kalıpla kenarlarını muntazam olarak kesin. Çıkan parçaları fırında süslemede kullanmak üzere blender ’dan geçirin.
Kremayı çırpın, balı ilave ederek çırpmaya devam edin. Çırpmayı sonlandırıp quark ’ı ilave ederek karıştırın.
Soğuyan hamurları düz bir tabağa tek tek aralarına birkaç kaşık krema koyup üst üste sıralayın. Pastayı kalan krema ile kaplayın.
Üzerini blender ’dan geçirdiğiniz kırıntılarla kaplayın. Bu biçimde en az 24 saat buzdolabında bekletin. Servis evveli taze meyvelerle süsleyin, dilimleyerek servis edin.
Rus Pastasının Püf Noktaları Nelerdir?
Tarifte kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına itina gösterin.
Kremanın aynılaşması için çırpma harekâtını devamlı devam ettirin. Topaklanma oluşursa mikserden geçirebilirsiniz.
Bu keki buzdolabında bekletmeden netlikle dilimlemeyin! Lezzetli bir Rus pastası en az 24 saat buzdolabında bekleyince olur.
Rus pastasının üzerini çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Rus Pastası Kaç Kaloridir?
Rus pastasının bir dilimi, takribî 350 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat kıymeti yüksek olduğu için, miktarlı bir biçimde harcanmalıdır.