Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,32
  • BIST
    %3,72
Rum Baba

Rum Baba

Rum Baba Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 250 g un
  • 75 g tereyağı oda sıcaklığında
  • 20 g toz şeker
  • 3 g tuz
  • 10 g yaş maya
  • 40 ml su
  • 4 yumurta
  • 20 g tereyağı

Şerbeti için

  • 500 ml su
  • 400 g toz şeker
  • 150 ml rom
  • 1/2 çubuk vanilya
  • 1/2 portakal kabuğu rendesi
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 yıldız anason
  • 2 diş karanfil

Rum Baba Nasıl Yapılır?

Un, şeker ve tuzu derince bir kabın içinde karıştırın. Mayayı su ile açıp, tüm hamur malzemesini birleştirin ve karıştırmaya devam edin. Hamuru 30 dakika mayalandırın. Pişirme yapacağınız kalıbı yağlayın ve unlayın. Mayalanan hamuru kalıba alın, dilerseniz muffin kalıbı kullanabilir ve tek biçiminde de hazırlayabilirsiniz. 30 dakika daha mayalandırın. 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Tam şerbet malzemesini tencereye alın ve 15 dakika kaynatarak süzdürün. Ardından soğumaya vazgeçin. Pişen hamurları sıcakken şerbet içine atın ve şerbetini sürükleyene kadar bekletin. Soğuk olarak servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın