Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Rulo Pasta

Rulo Pasta

Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • Yarım çay kadehinden azıcık fazla toz şeker
  • Yarım çay kadehi süt
  • 5 yemek kaşığı akışkan yağ
  • 1 çay kadehi un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu
  • 500 ml süt
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay kadehinden azıcık fazla toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 koli vanilya
  • Muz dilimleri
  • Damla çikolata

Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpürüp rengi açılana kadar çırpalım.
  2. Süt, akışkan yağ, un, nişasta ve vanilya yı ilave edip iyice çırpalım.
  3. Fırın tepsisine pişirme kağıdını serip kek hamurunu dökelim denk bir biçimde dağıtalım tepsiye.
  4. 180* derece fırında 15 dk pişirelim.
  5. Muhallebimiz için süt, yumurta, şeker, nişasta ve un tencereye alıp karıştıralım.
  6. Muhallebimiz koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim kaynadıktan sonra vanilyayı da ilave edelim muhallebimizi soğumaya vazgeçelim.
  7. Soğuyan kekimizin üzerindeki kabukları atayalım kenarlarını düzenlemek için denk bir biçimde keselim.
  8. Soğuyan muhallebiyi de kekimizin üzerine sürelim arasına muz ve damla çikolata koyup rulo biçiminde saralım.
  9. Ben kalan muhallebiden üstüne dolaştırdım çikolata ile süsledim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın