Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %-0,01
  • BIST
    %0,00
Rulo Çörekler zeytin ezmeli Tarifi

Rulo Çörekler zeytin ezmeli Tarifi

Merhaba bedelli E-tarifler ziyaretçilerimiz. Bugün Rulo Çörekler zeytin ezmeli Tarifi ile sizlerleyiz. Hepimizin evinde yaşanan bir şeydir, bazen zeytin zeytin tabağında kalır ne hikmetse sanki görünmez olmuştur, kahvaltı sofrasına kazanç gider bazen içinden 1 tane azalır. Bazende geldiği gibi dolaptaki yerine gider. Kısacası peynir kadar rağbet görmez. Benim bu gibi vaziyetler için pratik bir uygululamam vardır. Bakarım 1 hafta zeytin bu biçimde sürünüyor, hemen konuttakilere bu akşam yemeğinde değerdendirme menüzü var. Konuttakiler çok neşelenir, öğrenirler ki o akşam şölen vardır, dolapta kalmış kurumaya surat yakalamış reçeller, çikolatalar, son tarihi dolmasına ramak kalmış peynir çeşitleri biçim değiştirip, kek tarifleri olmuş. Krep tarifleri olmuş. şahane hamur işleri olmuş, son kullanma tarihi yanaşmış sütler sütlü tatlı tarifleri  olmuş . Nasıl coşmasınlar kaderli günlerinde iseler mayonezin son kullanma tarihi yanaşmışsa birde rus salatası çıkar karşılarına. İşte değerlendirme menüzü hazırladığım günlerden biri, devamlı sofrada görünmez olan zeytini değerlendirdim beğendiklerime Rulo Çörekler zeytin ezmeli yaptım hem zeytin değerlendi, hemde beğendiklerim mutlu oldu.  Sizlerde bu förmülü uygulayın göreceksiniz ki konutta hiç birşey çöpe gitmiyor. Bu duyguyu her bayan tatmalı, aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak süper bir özgüven sağlıyor insana.

Rulo Çörekler zeytin ezmeli Tarifi için malzemeler

8 – 10 adet

Yarım su kadehi yoğurt

Yarım su kadehi  erimiş tereyağı

Yarım su kadehi zeytinyağı

1 tatlı kaşığı mahlep

1 tatlı kaşığı toz şeker

Aldığı kadar un

İçi için;

Zeytin ezmesi

Üzeri için;

1 tane  yumurtanın sarısı

Haşhaş tohumu

Rulo Çörekler zeytin ezmeli Tarifi

Karıştırma kabına, yarım su kadehi yoğurt, yarım su kadehi  erimiş tereyağı, yarım su kadehi zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı mahlep alalım iyice karıştıralım. Unu azar azar ilave edelim yoğuralım, kıvama ele yapışmayan bir kıvamda gelince 30 dakika üzerini örtelim dinlendirelim.

Vakit sonunda pak bir tezgah üzerinde merdane dayanağı ile açalım, 1 cm den azıcık kalınca olmalı, açtığımız hamurun her yerine zeytin ezmesi sürelim ve rulo biçiminde saralım. 2 cm den azıcık kalınca verev bir biçimde keselim.

Yağladığımız fırın tepsisine dizelim üzerine fırça dayanağı ile yumurta sarısı sürelim, haşhaş tohumları serpelim 170 derecelik ısıda pişirelim.

Afiyet olsun…

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın