Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Rokoko Pişmeyen Tatlı

Rokoko Pişmeyen Tatlı

Rokoko Pişmeyen Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 koli sade krem şanti
  • 1 su kadehi süt
  • 2 koli kakaolu krem şanti
  • 1 su kadehi süt
  • 1/2 yarım çay kadehi damla çikolata
  • 1/2 yarım koli çikolata sosu
  • 1. 5 su kadehi süt

Rokoko Pişmeyen Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çırpma kabına 2 koli sade krem şanti ve 1 su kadehi soğuk süt ilave edilerek çırpılır.
  2. Kek kalıbının içi kaplanacak biçimde streç film veya buz dolabı poşeti ile kaplanır.
  3. İlk karışım kek kabının içine boşaltılır.
  4. Kek kalıbı hafif sallanarak karışımın denk ayrılması sağlanır ve buzdolabında bekletilir.
  5. Bu sırada rokokonun üst kısmına geçilir.
  6. 2 koli kakaolu krem şanti, damla çikolatadilerseniz kuru meyve de ilave edebilirsiniz ve süt ilave edilerek çırpılır.
  7. Dolaptan çıkardığımız kek kalıbına tamamı boşaltılır.
  8. Ve üzeri streçle kapatılıp Dondurucuda üzeri buz yakalamaması için
  9. 1 gece buzlukta bekletilir.
  10. Çikolata sosu hazırlanıp soğutularak buzdolabına koyulur.
  11. Servis için donan rokoko ters çevirilerek servis tabağına alınır.
  12. Üzerindeki poşetler alınır.
  13. Dilimlenerek çikolata sos ile servis edilir. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın