Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Rokoko Dondurma

Rokoko Dondurma

Rokoko Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1, 5 su kadehi şeker
  • 1 kutu petibör bisküvi

Rokoko Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sütün içine nişasta, un, şeker ve tereyağı ilave edilerek ocağa alıp karıştırılır.
  2. Kaşıktan usulca akacak biçimde bir yoğunluk aldığında tabanını yıkadığımız prenses tacı kalıbımıza bir kısmı dolaştırılarak dökülür.
  3. Daha sonra kakao da ilave edilerek kalan muhallebi blender ile homojen bir biçimde çırpılır ve kaba beyaz muhallebinin üzerini dolaştırılır.
  4. Petibör bisküvileri 2 şer alarak elimizde 4 parçaya ayrılıp dikine bir biçimde muhallebinin her yerine daldırıyoruz.
  5. En sonunda bisküvilerin kafaları gözükmeyecek biçimde muhallebi içine doğru hafifçe bastırılarak üstü düzlenir.
  6. Soğuduktan sonra kabımızın üzeri kapatılarak dondurucuda 8-9 saat bekletilir.
  7. Arzu edenler içine damla çikolata, dilimlenmiş çilek gibi malzemeleri de en son katabilir. Şimdiden afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın