Malzemeler
3 su bardağı tereyağı
1su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
6 su bardağı şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar buğday unu
tuz
Yapılışı
Şeker,yumurta, süt,yoğurt ve sıvı yağ bir kap içine konur, şeker eriyinceye kadar çırpılır. Şeker yağ içerisinde erimediğin den, eritilmiş ılık yağ bu karışıma sonradan ilave edilir. Diğer yanda limon suyuna kabartma tozunu katıp karıştırarak yağlı karışıma katılır ve alabildiğince un konarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hamur 1 saat dinlendirilir. Bu hamurdan iki yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak avuç arasında yuvarlayıp uzatılarak lokum şekli verilir. Yağlanmış tepsiye birer parmak ara ile yerleştirilir, 170 derecede pişirilir. Afiyet olsun.