Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-0,25
Ricotta Peynirli Dilimler

Ricotta Peynirli Dilimler

Ricotta Peynirli Dilimler Tarifi İçin malzemeler

  • 20 baklava yufkası
  • 200 g tereyağı
  • 500 g ricotta peyniri
  • 4 yemek adalȩığı toz şeker
  • 1 tatlı adalȩığı tarçın
  • 3⁄4 su bardağı süt

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Ricotta Peynirli Dilimler Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip şerbeti soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Ricotta peyniri, şeker, tarçın ve sütü derin bir kaba alıp mikserle çırpın. Tereyağını tavaya alıp eritin. Her iki yufka arasına eritilmiş tereyağı sürerek 10 kat yufkayı üst üste dizerek tepsiye yerleştirin. Son yufkanın üzerine tereyağı sürüp ricotta peynirli karışımı yufka üzerine muntazam bir şekilde yayın. 
  • Kalan yufkaları da ikişerli gruplar halinde aralarına tereyağı sürerek tepsiye dizin. Belirgin bir bıçakla istediğiniz büyüklükte kareler kesin. Üzerine kalan tereyağını sürün. Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip 40 dakika pişcerahat. Sıcak yufkaların üzerine soğutulmuş şerbeti dolaştırın. 1-2 saat bekletip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın