Rezenelerin beyaz kısımlarını küp, yeşil kısımlarını da ince ince doğrayın.
Kerevizleri tam olarak cettikten sonra elma dilimi biçiminde 4 ’e kesin ve limonlu suda bekletin.
Tencerede zeytinyağının 1/4 ’namı ısıtın. Kabuğunu atadığınız tam arpacık soğanlarını, sarımsağı ve rezeneyi ilave edin. Birkaç dakika çevirin.
Kerevizleri, mandalinaların suyunu, sıcak suyu, şekeri ve tuzu ilave edin. Evvel yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın, sonra tencerenin kapağını kapatıp ateşi iyice kısın.
15-20 dakika sonra ocaktan alın. Kalan zeytinyağını tüm malzemenin üzerine gelecek biçimde dökün.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın, üzerine bolca kıyılmış dereotunu serpip servis yapın.