Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %0,23
  • BIST
    %-1,01
Rezeneli Zeytinyağlı Kereviz

Rezeneli Zeytinyağlı Kereviz

Rezeneli Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin malzemeler

  • 200 ml zeytinyağı
  • 2 kök rezene
  • 10 arpacık soğan Kabuğu ceddilmiş
  • 1 diş sarımsak
  • 6 kereviz
  • 1 büyük limon
  • 6 mandalinanın suyu
  • 1 su kadehi sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Yarım demet dereotu

Rezeneli Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?

  • Rezenelerin beyaz kısımlarını küp, yeşil kısımlarını da ince ince doğrayın.
  • Kerevizleri tam olarak cettikten sonra elma dilimi biçiminde 4 ’e kesin ve limonlu suda bekletin.
  • Tencerede zeytinyağının 1/4 ’namı ısıtın. Kabuğunu atadığınız tam arpacık soğanlarını, sarımsağı ve rezeneyi ilave edin. Birkaç dakika çevirin.
  • Kerevizleri, mandalinaların suyunu, sıcak suyu, şekeri ve tuzu ilave edin. Evvel yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın, sonra tencerenin kapağını kapatıp ateşi iyice kısın.
  • 15-20 dakika sonra ocaktan alın. Kalan zeytinyağını tüm malzemenin üzerine gelecek biçimde dökün.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alın, üzerine bolca kıyılmış dereotunu serpip servis yapın.

Rezeneli Zeytinyağlı kereviz Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yapraklarıyla beraber taze kereviz bulabilirseniz şayet, yemeğinize veya çorbanıza pişmeye yakın yaprakları ince ince kıyarak ilave edin. 
  • Artan yaprakları da nane gibi kurutup parçalayın, et yemeklerinizde kullanın. 
  • Bu yaprakları demleyip ‘kereviz çayı ’ yaparak zehirli maddelerinizi de atabilirsiniz.

Yine mevsim sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz bir öbür tarif olan biberli kaşık salatası tarifi ilginize sürükleyebilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın