Rezene Ve Kumkatlı Kefal Balığı Tarifi İçin malzemeler
500 g patates
200 g kumkat
2 kilogram kefal balığı
40 g taze rezene
Zeytinyağı
Tuz
Rezene Ve Kumkatlı Kefal Balığı Nasıl Yapılır?
Patateslerin kabuklarını soyun ve yarım cm kalınlığında yuvarlak dilimleyin. Tuzlu kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.
Kumkatları iki dakika kadar kaynar suda bekletin. Suyunu süzüp soğuması için kenara alın. Yıkadığınız balığın ortasını kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
Ortasını ince kıydığınız rezene ile doldurun. Soğuyan patates ve kumkatları balığın çevresine yerleştirin.
Üzerlerine zeytinyağı dolaştırıp tuz serpin ve evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.