Rezene Ve Enginar Turşusu Salatası Tarifi İçin malzemeler
500 g rezene
2 adet enginar Arınılmış
1 limonun suyu
20 g kişniş tohumu
20 g hardal tohumu
1 su kadehi elma sirkesi
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Rezene Ve Enginar Turşusu Salatası Nasıl Yapılır?
Rezeneyi ortadan ikiye ayrılın. Sert beyaz kök kısmını alıp incecik dilimleyin. Enginarları da çeper biçiminde doğrayın. Limon suyu ile karıştırıp kararmasını önleyin.
Sos tenceresinde hardal ve kişniş tohumlarını yağsız olarak 1-2 dakika kavurun. Elma sirkesini, tuzu ve şekeri ilave edip 1 dakika kaynatın.
Sirke karışımını ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Rezenelerin ve enginarların üzerine sirkeli karışımın tamamını dökün.
Üzerini streçleyip buzdolabına aktarın. 6-12 saat beklettikten sonra servis yapın.