Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,08
  • EURO
    %1,16
  • ALTIN
    %0,91
  • BIST
    %2,34
  • 9.1°C
Revani

Revani

Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 şu kadehi şeker
  • 4 su kadehi ılık su
  • 3-5 damla limon
  • 1.5 kadeh irmik
  • 1 su kadehi un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 3 yumurta
  • 1 çay kadehi şeker

Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çok kolay bir tarif. Muhteşem lezzetli.
  2. Şerbet; su ve şeker kaynatılır. Kaynama başlayınca kısık ateşe alınır ve limon suyu ilave edilir.
  3. Kesinlikle soğumaya vazgeçilir.
  4. Keki için; 3 yumurta ve 1 çay kadehi şeker köpük verene kadar karıştırılır.
  5. Değişik malzemeler ilave edilir ve 5 dk süresince karıştırılır.
  6. Hafif yağlanmış borcama dökülür.
  7. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk pişirilir.
  8. Kek sıcakken şerbeti tamamen dökülür. merak etmeyin hepsini sürükleyecek. .
  9. Fıstık veya eş malzemeler ile servis edilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın