Renkli Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 5~6 parça kurutulmuş domates
- 1 salçalık kırmızıbiber
- 1 dolmalık yeşil biber
- 1 dolmalık sarı biber
- Yarım su bardağı konserve tane mısır
- Yarım su bardağı bezelye
- 3 su bardağı tavuk suyu veya su
- 30 gr tereyağı
- Tuz
Renkli Pilav Nasıl Yapılır?
- Kuru domatesleri ve biberleri minik doğrayın. Tereyağını tencerede eritin.
- Doğradığınız sebzeleri, bezelyeyi ve mısırı ilave ederek sebzeler hafif yumuşayana kadar kavurun. Üzerine pirinçleri ilave edin. 2-3 dakika daha kavurun.
- Tavuk suyu ve tuzu da ilave edip pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Renkli pilavı, dana rosto ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Renkli Pilav Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan evvel pirinçleri ılık suda bekletin.
- Pirinçleri kavururken içerisine tuz ilave edin ve karıştırma harekâtında tahta kaşık kullanın.
- Pişirme esnasında tavuk suyu yerine hindi suyu veya tavuk bulyon kullanabilirsiniz.
- Pirinçleri ilk başta yüksek ateş ile, suyunu sürükledikten sonra ise kısık ateşte pişirin.
- Pişirme harekâtının sonlarına doğru birkaç damla limon sıkın. Böylece pilavınız daha beyaz olacaktır.
1 Porsiyon Renkli Pilav Kaç Kaloridir?
Renkli pilavın bir porsiyonu, takribî 140 kaloridir. İçerisinde sebzeler kullanıldığı için metabolizmayı süratlendirir. Kısa müddette hazırlanan bu tarifi, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz. Hemen hemen aynı kalori kıymetine sahip olan sebzeli pilav tarifini de deneyebilirsiniz.
Dilerseniz, yılbaşı yemekleri kategorisinden en popüler tariflere göz atabilirsiniz.