Malzemeler
Dolgusu için
Üzeri için
Yumurtalarla toz şekeri çırpın. Şeker eridikten sonra ayçiçeği yağını ilave edip çırpın. Elediğiniz un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Hamuru ikiye dağılın. Birinci hamura yeşil besin boyasını ilave edip karıştırın. İkinci hamura kırmızı besin boyası ilave edip karıştırın. Her iki hamuru yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen biçimli kek kalıbına aktarıp evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin. Her iki keki uzunlamasına üç parçaya kesin. Çilek püresi için çilek ve şekeri pişirin. Çilekler yumuşayınca ezin. Üzerine suda erittiğiniz nişastayı ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ılımasını bekleyin. Soğuyan kekleri ikiye dağılın. Bir kırmızı kek ile bir yeşil keki yan yana alın. Arasına çilek püresi sürün. Kırmızı kekin üzerine yeşil keki, yeşil kekin üzerine kırmızı keki yerleştirin. Aralarına kalan çilek püresini sürerek tüm kekleri bu biçimde dizin. Krema için 200 ml kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Bitter çikolatayı ilave edip eritin. Buzdolabında soğuması için bekletin. Katılaşan krema ile kekin dışını kaplayın. Buzdolabında dinlendirin. Üzerini renkli şekerlemelerle süsleyip servis yapın.