Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Red Velvet Pasta

Red Velvet Pasta

Red Velvet Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için:

  • 110 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 kutu vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta tercihen orta brey
  • 20 gram kakao ölçüyü kendinize göre eksiltip çoğaltabilirsiniz bir kutu vasati 25 gram
  • 300 gram un
  • 200 gram toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı yiyecek boyası
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 adet muz
  • 15-20 adet çilek
  • 60 gram sütlü yada bitter çikolata

Kreması için:

  • 200 gram tereyağı 
  • 300 gram pudra şekeri
  • 400  gram labneya da beyaz krem peynir
  • 1 kutu vanilya

Red Velvet Pasta Nasıl Yapılır?

  • Derince bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki tereyağı ve şeker ilave edilip çırpılır.
  • Daha sonra yumurtalar tek tek ilave edilerek çırpılır.
  • Vanilya, süt, yiyecek boyası ve sirke de ilave edilip karıştırmaya devam edilir.
  • Ardından kalan malzemeler un, kakao, şeker, tuz ,kabartma tozu da elenerek karışıma ilave edilir.
  • Hazırlanmış olan kek hamuru 22 cm’lik  yağlı kağıt ile kaplanmış  olan kelepçeli kek kalıbına dağılarak dökülür.
  • 35-40 dakika evvelden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Kek piştiğinde ilk birkaç dakika fırını hafif açıp hem fırın içindeki buharın suratınızı yakmaması hem de soğuması için aralık bırakılır.
  • Daha sonra kek fırından alınır ve tamamen soğuyana kadar bilave etmeye alınır. en az 2 saat soğumasında fayda var
  • Soğuyan kekin kelepçesi açılır.
  • Kremanın hazırlanması için bir kabın içerisine tüm malzemeler ilave edilip krema kıvamına gelinceye dek çırpılır.
  • Buzdolabında en az 2 saat soğutulur.
  • Soğuyan kek dikkatlice 3 denk parçaya bcan verilir düz bir servis tabağına ilk katı yerleştirilir.
  • Buzdolabında iyice kıvam alan krema bu ilk kata hoşça bir spatula takviyeyi ile dağılır ve üzerine istediğiniz biçimde doğrayabileceğiniz muzlar ve robotta yada elle vurduğunuz çikolata parçaları serpilir.
  • Tüm katlar için bu harekâtı uygulanır. En üst kata çilekler ikiye kesilip dikkatlice dizilir.
  • Bütün bu harekâtlar bittikten sonra tercihen dolapta 3-4 saat bilave ettirip servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.
  • Birkaç anekdot: Ben pastanın 1 gece dolapta iyice kıvamını bulup aynılaşması için bilave ettirilip öyle servis edilmesini seçim ediyorum.
  • Krema buzdolabında ne kadar çok bilave ettirilirse o kadar iyi kıvam alır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın