20 gram kakao ölçüyü kendinize göre eksiltip çoğaltabilirsiniz bir kutu vasati 25 gram
300 gram un
200 gram toz şeker
1,5 yemek kaşığı yiyecek boyası
Yarım çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 adet muz
15-20 adet çilek
60 gram sütlü yada bitter çikolata
Kreması için:
200 gram tereyağı
300 gram pudra şekeri
400 gram labneya da beyaz krem peynir
1 kutu vanilya
Red Velvet Pasta Nasıl Yapılır?
Derince bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki tereyağı ve şeker ilave edilip çırpılır.
Daha sonra yumurtalar tek tek ilave edilerek çırpılır.
Vanilya, süt, yiyecek boyası ve sirke de ilave edilip karıştırmaya devam edilir.
Ardından kalan malzemeler un, kakao, şeker, tuz ,kabartma tozu da elenerek karışıma ilave edilir.
Hazırlanmış olan kek hamuru 22 cm’lik yağlı kağıt ile kaplanmış olan kelepçeli kek kalıbına dağılarak dökülür.
35-40 dakika evvelden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
Kek piştiğinde ilk birkaç dakika fırını hafif açıp hem fırın içindeki buharın suratınızı yakmaması hem de soğuması için aralık bırakılır.
Daha sonra kek fırından alınır ve tamamen soğuyana kadar bilave etmeye alınır. en az 2 saat soğumasında fayda var
Soğuyan kekin kelepçesi açılır.
Kremanın hazırlanması için bir kabın içerisine tüm malzemeler ilave edilip krema kıvamına gelinceye dek çırpılır.
Buzdolabında en az 2 saat soğutulur.
Soğuyan kek dikkatlice 3 denk parçaya bcan verilir düz bir servis tabağına ilk katı yerleştirilir.
Buzdolabında iyice kıvam alan krema bu ilk kata hoşça bir spatula takviyeyi ile dağılır ve üzerine istediğiniz biçimde doğrayabileceğiniz muzlar ve robotta yada elle vurduğunuz çikolata parçaları serpilir.
Tüm katlar için bu harekâtı uygulanır. En üst kata çilekler ikiye kesilip dikkatlice dizilir.
Bütün bu harekâtlar bittikten sonra tercihen dolapta 3-4 saat bilave ettirip servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.
Birkaç anekdot: Ben pastanın 1 gece dolapta iyice kıvamını bulup aynılaşması için bilave ettirilip öyle servis edilmesini seçim ediyorum.
Krema buzdolabında ne kadar çok bilave ettirilirse o kadar iyi kıvam alır.