4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin Oda sıcaklığında
1 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilya
1 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kırmızı toz besin boyası
2 su kadehi un
2 su kadehi süt
Yarım çay kadehi şeker
1 çay kadehi un
1 kutu vanilya
1 kutu krem şanti
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 kutu krem şanti
Red Velvet Kadife Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle kremasını hazırlayalım.
Süt, şeker, un bir tencerede çırpılır ve pişirilir.
Kaynamaya başlayıp koyu bir kıvam aldıktan sonra altı kapatılır ve 15-20 dk soğumaya vazgeçilir. Soğuduktan sonra vanilya, krem şanti ve hindistan cevizi ilave edilerek mikserle çırpılır.
Şimdi kekini yapalım. Anekdot: kekinizin çok şekerli olmasını isterseniz şeker miktarını çoğaldırabilirsiniz, benimki olağan ayar oldu hatta azıcık şekersiz.
4 yumurta, 1 su kadehi şekerle beraber köpük köpük olana kadar çırpılır takribî 5 dk.
Akışkan yağ ve oda sıcaklığındaki tereyağı ilave edilir.
Ardından, kabartma tozu, vanilya, kakao ve besin boyası ilave edilerek karıştırılır.
Son olarak da un ilave edilir ve koyu kıvamlı bir hamur elde edilir.
180 derece ısıtılmış fırında, kelepçeli kalıpta pişirilir borcamda da olur.
30 dk piştikten sonra kürdan daldırarak pişip pişmediği hakimiyet edilir, pişmediyse bi 5 dk daha pişirilir.
Kek azıcık soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilir. Ben üstündeki şişkin olan kısmı da kestim. O kestiğim keki blenderdan geçirip üzerini süsledim :.
Kekimizi kestikten sonra arasına kremamızı sürelim. Tercihen kremanın üzerine meyve de ilave edebilirsiniz.
Kremanın üzerine değişik keki de kapattıktan sonra istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Ben üzerine krem şanti sürüp kalan kek parçalarıyla süsledim.Afiyet olsuuuunnnn