Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Red Velvet Cakepop

Red Velvet Cakepop

Red Velvet Cakepop Tarifi İçin malzemeler

  • 50 g tereyağı
  • 80 g toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 80 g un
  • 1.5 cay kaşığı kabartma tozu
  • 70 g süt
  • 1/4 çay kaşığı vanilya aroması
  • 20 g kakao
  • Kırmızı gıda boyası 

Ganaj için

  • 100 g krema
  • 100 g bitter çikolata 

Süslemek için

  • 150 g bitter çikolata 

Royal icing için

  • 400 g pudra şekeri
  • 4 yumurta akı
  • Yarım limon suyu
  • Değişik renklerde gıda boyası

Red Velvet Cakepop Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve toz şekeri geniş bir kaba alın. Mikserin orta süratinde krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtayı ilave edip tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar çırpın.
  • Karışım homojen bir kıvam aldığında sırasıyla tuz, un ve kabartma tozunu ilave edin ve mikserin süratini düşürerek çırpmaya devam edin. Süt ve vanilya aromasını ilave edip mikserin süratini tekerrür rakımın ve çırpmaya devam edin.
  • Kakao ve gıda boyasını ilave edip  karıştırın. Karışımı kek kalıbına alın. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında takribî 30 dakika pişirin.
  • Ganaj için; çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ilave edip homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Kek ve ganaj oda sıcaklığına geldiğinde keki parçalayıp ganaj ile birlikte geniş bir kaba alıp yoğurun. Harçtan elinizle ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve ortalarına çubuk saplayın. Cakepop ’larınızı buzdolabında 1 saat dinlendirin. Soğuyan cakepop ’ları buzdolabından çıkartın.
  • Süslemek için; bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Cakepop ’ları erittiğiniz çikolataya batırın ve tekerrür buzdolabına alın. Yarım saat kadar dinlendirin.
  • Royal icing için; Pudra şekeri ve yumurta akını geniş kaseye alın ve bir mikser takviyesiyle çırpın. Limon suyunu ilave edip mikserin yüksek süratinde çırpın, daha sonra mikserin süratini düşürün ve 20-25 dakika boyunca çırpmaya devam edin.
  • İçini değişik kaplara paylaştırın ve değişik renklerdeki gıda boyaları ile renklendirin. Cakepoplarınızı royal icing ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
  • Çikolatayı benmari usülü eritmek yerine, konut üretimi çikolata sosu kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Red Velvet Cakepop Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemeleri evvelden çıkartın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Çırpma harekâtını kesinlikle mikserler yapın. Aksi takdirde topaklanmalar oluşacaktır.
  • Kullanacağınız kalıba yağlı kağıt serin. Bu sayede pişirme harekâtından sonra keki daha kolay çıkartabilirsiniz.
  • Cakepopları soğumadan sosa batırmayın. Dinlendirme esnasında çikolata sosunu hazırlayabilirsiniz.
  • Royal icing tadını dengelemek için, şekerin yanında limon suyu ve birkaç damla elma sirkesi kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Red Velvet Cakepop Kaç Kaloridir?

  • Red velvet cakepopların bir porsiyonu, takribî 400 kaloridir. Karbonhidrat, yağ ve şeker kıymeti yüksek olan bu tarifi, miktarlı bir biçimde tüketebilirsiniz. Dilerseniz, değişik biçimlerle süslenen mini yılbaşı ağacı tarifini de deneyebilirsiniz.

    Özel gecelerinizi renklendirmek ve davetlilerinizi donakaltmak istiyorsanız, şık görünümüyle sunulan yılbaşı için tatlı tariflerine göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın