Ratatouille Tarifi İçin malzemeler
- 2 diş sarımsak
- 60 ml zeytinyağı
- 300 gr soğan
- 2 kabak
- 2 dolmalık sarı biber
- 2 dolmalık kırmızıbiber
- 2 dolmalık yeşil biber
- 2 patlıcan
- 1 kilogram küp kesilmiş domates
- 3 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen
- Tuz
- Karabiber
Ratatouille Nasıl Yapılır?
- İnce kıyılmış sarımsakları ve zeytinyağını tencereye alıp çok kısık ateşte kavurun.
- Ufak doğranmış soğanları ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ufak küp biçiminde doğranmış sebzeleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayıncaya kadar çok kısık ateşte pişirin.
- Kıyılmış fesleğen, tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Yoğurtla hazırlanan yemekler ratatouille ile çok yakıştığı için; rus salatası veya haydari ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Ratatouille Püf Noktaları Nelerdir?
- Domates ve sarımsağın lezzetini çoğaldırmak için, tarife başlamadan evvel közleyin.
- Sebzeleri kısık ateşte pişirin. Bu sayede daha canlı kalmalarını sağlayabilirsiniz.
- Dilerseniz patates veya brokoli gibi beğendiğiniz sebzeleri de ilave edebilirsiniz.
- Sebzeler pişerken, tahta kaşık ile ara gizeme karıştırın. Pişip pişmediğini kavramak için, kürdan kullanabilirsiniz.
- İsteğe göre tencere yerine fırında közlemeyi de deneyebilirsiniz.
1 Porsiyon Ratatouille Kaç Kaloridir?
Ratatouillenin bir porsiyonu, takribî 30 kaloridir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu tarifi, perhiz listelerine ilave edebilirsiniz.
Düşük kalorili sebze yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ratatouillenin değişik bir versiyonu olan cinsli tarifine göz atabilirsiniz.