Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,46
  • BIST
    %0,24
Ramazan Çorbası

Ramazan Çorbası

Ramazan Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su kadehi şeker fasulye
  • Yarım su kadehi kırmızı mercimek
  • Yarım su kadehi ince bulgur
  • Yarım su kadehi beyaz nohut
  • 8 su kadehi et suyu
  • Yarım çay kadehi ayçiçeği yağı
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı pul biber

Ramazan Çorbası Nasıl Yapılır?

Nefis çorba tarifleri iftar sofralarınızın hoş başlangıcı olacak. Fasulye, nohut ve mercimeği dünden sıcak suda bekletin. Soğanı küp doğrayıp ayçiçeği yağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Et suyunu ilave edip, nohut, fasulye ve mercimeği ilave edip kaynamaya vazgeçin. Bulguru ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir taşım daha pişirin. Üzeri için tereyağını eritip kırmızı pul biberi ilave edin ve bir iki dakika pişirin. Çorbayı kaselere alıp üzerine biberli yağ dolaştırarak sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın