Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,37
  • ALTIN
    %0,92
  • BIST
    %0,12
Raffaello Pasta

Raffaello Pasta

Raffaello Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı süt ( 200 ml bardak ölçüsü )
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
  • 160 gram beyaz çikolata
  • 1 kutu sıvı krema

Raffaello Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirelim.
  2. Bisküvileri rondodan geçirelim.
  3. Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine boşaltıp iyice özdeşleşene kadar karıştıralım.
  4. Kalıbın tabanına bastırarak yerleştirelim ve kalıbı dolaba kaldıralım.
  5. Muhallebisi için.Hindistan cevizi hariç tüm kuru malzemeleri derin bir tencereye alalım.
  6. Çırpıcı ile karıştıralım ve sütü azar, azar ilave edelim.
  7. Ocağa alıp sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirelim.
  8. Altını kapatalım hindistan cevizini ekleyelim karıştıralım.
  9. Muhallebiyi bisküvilerin üzerine boşaltalım ve ılınınca dolaba kaldıralım.
  10. Üzeri için.Sıvı kremayı uygun bir tencereye alalım.
  11. Ocağın altını açalım ve kaynamaya başladığında çikolatayı içine atalım eriyinceye kadar karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  12. Ilıyan muhallebinin üstüne boşaltıp dolaba kaldıralım.
  13. 2-3 saat sonra üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz. Nefis bir pasta. Afiyet olsun 🥰.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın