Ham bademleri sıcak su dolu bir kaseye alarak kabukları ceddilene kadar bekletin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp rengi dönene kadar kavurun.
Rondodan geçirip geniş bir kaba aktarın. Yumurta, toz şeker, vanilya, süt ve tuzu ilave ederek karıştırın.
Milföy hamurlarını un serpilmiş mutfak tezgahına alıp merdane takviyeyi ile açın. Üzerlerine bir kaşık dayanağıyla hazırladığınız harçtan yayarak rulo biçiminde sarın.
Her bir hamura yarım ay biçimi verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine fırça ile süt sürerek toz şeker serpin.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. İnce çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Milföyle hazırlayabileceğiniz bir değişik tatlı ise çikolatalı milföy bohçalarıdır.