Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pürüzyen

Pürüzyen

Pürüzyen Tarifi İçin malzemeler

  • 8 kare milföy
  • 2 su kadehi ham badem
  • 1 yumurta
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 3 yemek kaşığı süt
  • Tuz

Üzeri için

  • Toz şeker
  • 2 yemek kaşığı süt

Süslemek için

  • İnce çekilmiş Antep fıstığı

Pürüzyen Nasıl Yapılır?

  • Ham bademleri sıcak su dolu bir kaseye alarak kabukları ceddilene kadar bekletin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp rengi dönene kadar kavurun.
  • Rondodan geçirip geniş bir kaba aktarın. Yumurta, toz şeker, vanilya, süt ve tuzu ilave ederek karıştırın.
  • Milföy hamurlarını un serpilmiş mutfak tezgahına alıp merdane takviyeyi ile açın. Üzerlerine bir kaşık dayanağıyla hazırladığınız harçtan yayarak rulo biçiminde sarın.
  • Her bir hamura yarım ay biçimi verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine fırça ile süt sürerek toz şeker serpin.
  • Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. İnce çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Milföyle hazırlayabileceğiniz bir değişik tatlı ise çikolatalı milföy bohçalarıdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın