26 cm çapında kelepçeli kalıbın tabanına bisküvi karışımını koyalım ve sıkışıp dümdüz olana kadar bastıralım(bir bardak yardımıyla da düzleyebilirsiniz)
180 derece fanlı ayar fırında 10 dk pişirelim ve çıkarıp soğumaya bırakalım. Fırını 150 derece alt üst ayara getirelim.
Harcı için labneyi süzüp topak kalmayana kadar çırpalım.
Şekeri ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştıralım (mikser kullanmıyoruz ki kabarmasın)
Nişasta ve vanilyalı ekleyip karıştıralı.
Ardından yumurtaları teker teker kırıp harca yedirelim.
En son kremayı ekleyip tekrar karıştıralım.
Kalıbımızın etrafını alüminyum folyo ile birkaç kat saralım(bu işlem cheesecakein hem kızarmasını önlüyor, hem de altına su koyacağımız için tabanına ve harcına su kaçmasını engelliyor)
Harcımızı tabanın üzerine dökelim ve hava kabarcıklarını kürdan ile söndürelim.
Kalıbımızı derin bir tepsiye alalım.
Fırına koyunca tepsinin içine 2 cm yükseklik olacak kadar su dolduralım (asla harca, tabana ve kalıbın içine su gelmemeli, su banyosu cheesecakein çatlamaması ve kızarmaması içindir)
Suyu koyduktan sonra fırın kapağını kapatalım ve tam 1 saat 10 dakika pişirelim.
Fırınınız hemen pişiriyorsa 1 saatten itibaren kontrol edebilirsiniz, üzeri kabuk tutmuş ve hafif sallanabilir kıvamda olmalı (çok cıvık değil)
Piştikten sonra fırın kapağını çok hafif aralayıp bir tahta kaşığı kapağın arasına sıkıştıralım ki kapanmasın.
Cheesecakei kapalı fırında 1 saat bekletelim (eğer hemen çıkarırsak odanın ısısıyla çatlar)
Çıkardıktan sonra soğutalım ve buzdolabında bir gece dinlendirelim.
Sosu için tüm malzemeleri karıştıralım ve blenderdan geçirip kaynatalım. Ben diğer dilimleri vanilya ve kakaolu kremşanti ile süsledim. Afiyet olsun🌸.