Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %1,58
  • ALTIN
    %2,56
  • BIST
    %0,11
Puf Pasta Tarifi

Puf Pasta Tarifi

Merhaba bedelli takipçilerimiz,uzun vakittir yapmak istediğim Puf Pasta Tarifi ile sizlerleyiz. Oldukca istek vardı bu tarif için ileti kutuma sık bakmaya çalışsam da işlerin yoğunluğu suratından 1 hafta bakamadım. Hayli ileti birikmiş sağolsun site arkadaşlarımız bizleri hangi tarif ilave etmek mevzusunda yönlendirirler. Bu kere en çok bu tarif istenmiş. Dün konutta sınadım baktım netice muhteşem hemen sizlerle paylaşma hazırlıklarına giriştim.
Puf Pasta Tarifi küçük küçük pastacıklar yapmaktan hayli neşe alacağınız kesin. Değişik pasta tarifleri için pasta katorgoisindeki birbirinden hoş ve basit tarifler arasından kesinlikle bir tanesini seveceksiniz. Hamur işleri   kategorisinden şahane bir poğaça tarifi sevip yapabilirsiniz. Meze tarifleri kategorisinden bir tane secip yapın pişman olmayacaksınız. Afiyetli, basit gelsin…
Malzemeler

Puf Pasta Tarifi için malzemeler

4 tane yumurta

2 çay fincanı şeker

2 yemek kaşığı kakao

1 çay fincanı  süt

1 çay fincanı  akışkan yağ

2 çay fincanı  un

kabartma tozu

vanilya

Kreması için: 

75 gram tereyağı

yarım su kadehi un

yarım kaşık nişasta

1 çay fincanı şeker

1 koli vanilin

500 gram  litre süt

İç malzemesi:
muz

soğuk süt

Puf Pasta Tarifi

Kek için: karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım krema kıvamına gelene kadar çırpalım, sonra sırası ile tüm malzemeyi ilave edelim kıvama gelince yağladığımız kek kalıbına alalım 175 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.

Biz bu arada kremasını hazırlayalım, orta boy bir tencerede margarini  eritelim unu ve nişastayı ilave edelim hafif kavuralım un kokusu kaybolana kadar süt ve değişik malzemeleri ilave edelim kıvama gelene kadar karıştırarak pişirelim. Soğuması için bir kenara alalım.

Pişen keki bir kenarda soğutalım, soğuyunca kadehle çay kadehi keselim, kesim operasyonu bitince kalan keki ayrılalım blenderla .

Çay kadehi ile kestiğimiz kekleri soğuk süte daldıralım millete millete kestiğimiz muzdan bir tanesini ve üzerine 1 çorba kaşığı krema  yerleştirelim. Nazik bir biçimde, kek kırıntıların içine vazgeçelim el dayanağı ile kremanın olduğu bölgeye kek kırıntıları yapıştıralım. Elimize alıp sıkarak kek kırıntılarının yapışmasını sağlayalım. Servis tabağına alalım dilediğimiz biçimde süsleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun….
Öncelikle keki hazırlayıp 175C fırında pişirin.

Kek pişerken kremayı hazırlayın: Margarin, un ve nişastayı, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kalan malzemeleri ilave edip krema kıvamına gelene kadar karıştırıp soğutun.

Kek pişince hafif soğutup çay kadehiyle kesin. Artan kısımları blenderla bölün ve geniş bir kaseye alın.

Kestiğiniz dairelerden birini alıp soğuk süte daldırın. Üzerine bir parça muz dilimi ve 1 tatlı kaşığı krema koyun. Bu halde parçalanmış keklerin olduğu kasenin içine yerleştirip kremanın çevresini elinizle bastırarak kek parçalarıyla kapatın. Elinize alıp avucunuzla azıcık daha düzenleyin. Aynı operasyonu tüm daireler için yineleyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın