Merhaba bedelli takipçilerimiz,uzun vakittir yapmak istediğim Puf Pasta Tarifi ile sizlerleyiz. Oldukca istek vardı bu tarif için ileti kutuma sık bakmaya çalışsam da işlerin yoğunluğu suratından 1 hafta bakamadım. Hayli ileti birikmiş sağolsun site arkadaşlarımız bizleri hangi tarif ilave etmek mevzusunda yönlendirirler. Bu kere en çok bu tarif istenmiş. Dün konutta sınadım baktım netice muhteşem hemen sizlerle paylaşma hazırlıklarına giriştim.
Puf Pasta Tarifi küçük küçük pastacıklar yapmaktan hayli neşe alacağınız kesin. Değişik pasta tarifleri için pasta katorgoisindeki birbirinden hoş ve basit tarifler arasından kesinlikle bir tanesini seveceksiniz. Hamur işleri kategorisinden şahane bir poğaça tarifi sevip yapabilirsiniz. Meze tarifleri kategorisinden bir tane secip yapın pişman olmayacaksınız. Afiyetli, basit gelsin…
Malzemeler
4 tane yumurta
2 çay fincanı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 çay fincanı süt
1 çay fincanı akışkan yağ
2 çay fincanı un
kabartma tozu
vanilya
Kreması için:
75 gram tereyağı
yarım su kadehi un
yarım kaşık nişasta
1 çay fincanı şeker
1 koli vanilin
500 gram litre süt
İç malzemesi:
muz
soğuk süt
Kek için: karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım krema kıvamına gelene kadar çırpalım, sonra sırası ile tüm malzemeyi ilave edelim kıvama gelince yağladığımız kek kalıbına alalım 175 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Biz bu arada kremasını hazırlayalım, orta boy bir tencerede margarini eritelim unu ve nişastayı ilave edelim hafif kavuralım un kokusu kaybolana kadar süt ve değişik malzemeleri ilave edelim kıvama gelene kadar karıştırarak pişirelim. Soğuması için bir kenara alalım.
Pişen keki bir kenarda soğutalım, soğuyunca kadehle çay kadehi keselim, kesim operasyonu bitince kalan keki ayrılalım blenderla .
Çay kadehi ile kestiğimiz kekleri soğuk süte daldıralım millete millete kestiğimiz muzdan bir tanesini ve üzerine 1 çorba kaşığı krema yerleştirelim. Nazik bir biçimde, kek kırıntıların içine vazgeçelim el dayanağı ile kremanın olduğu bölgeye kek kırıntıları yapıştıralım. Elimize alıp sıkarak kek kırıntılarının yapışmasını sağlayalım. Servis tabağına alalım dilediğimiz biçimde süsleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun….
Öncelikle keki hazırlayıp 175C fırında pişirin.
Kek pişerken kremayı hazırlayın: Margarin, un ve nişastayı, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kalan malzemeleri ilave edip krema kıvamına gelene kadar karıştırıp soğutun.
Kek pişince hafif soğutup çay kadehiyle kesin. Artan kısımları blenderla bölün ve geniş bir kaseye alın.
Kestiğiniz dairelerden birini alıp soğuk süte daldırın. Üzerine bir parça muz dilimi ve 1 tatlı kaşığı krema koyun. Bu halde parçalanmış keklerin olduğu kasenin içine yerleştirip kremanın çevresini elinizle bastırarak kek parçalarıyla kapatın. Elinize alıp avucunuzla azıcık daha düzenleyin. Aynı operasyonu tüm daireler için yineleyin.