1 tatlı kaşığı ballı hardal ben burger sos kullandım
2 cevizin içi
1 dilim ekmeğin içi
2 diş sarımsak
Un
Sıvıyağ
Püf Noktalarıyla Kalamar Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Ben donmuş kullandığım için buzlu biçimde suyum altında eriyene kadar çözdürdüm. Sonrasında yayvan bir kaba alıp toz şeker ve karbonatla 5 dk kadar yoğuruyoruz.
Ardından maden suyunu ilave edip üzeri kapalı bir biçimde buzdolabında en az 3 saat bekletiyoruz. Tazey kalamarla yapacaksanız en az 12 saat bekletmelisiniz.
Dolaptan çıkarıp tel süzgeçle suyunu süzüp tekerrür deviremiyoruz! devirirsek marinasyonu gider evvelinde zati bol bol yıkamış oluyoruz
Kalamarları una bulayıp kızdırdığımız derin yağda altın sarısı renk alana kadar kızartıyoruz. Bu görseldeki rengi alsa yeterli çünkü çok pişerse kurur ve lezzeti kaybolur.
Tarator sos için; ceviz ve sarımsağı ezip ekmeği içine ufalıyoruz. Öteki malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz. Sıcak kalamarla servis ediyoruz.