Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pudingli Tart Tarifi Çikolata Krizine Birebir

Pudingli Tart Tarifi Çikolata Krizine Birebir

Tarifin Öyküsü

Pudingli Tart Tarifi Çikolata Krizine Birebir İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay kadehi şeker
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1 çay kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su kadehi un
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu çikolatalı puding
  • Kutuda yazdığı kadar süt genelde 400-500 ml filan oluyor
  • Hindistan cevizi isteğe göre meyveyle yada pasta ziynetleriyle süsleyebilirsiniz.

Pudingli Tart Tarifi Çikolata Krizine Birebir Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak keki yapmakla başlayalım.
  2. Yumurta ve şekeri hoşça çırpalım. ben mikser kullandım ama mikserle filan da çırpabilirsiniz. .
  3. Değişik akışkan malzemeleri ilave edelim ve karıştıralım.
  4. Homojen bir hale geldikten sonra kuru malzemeleri elek takviyesiyle kek harcımıza eleyelim. unun evvel bir kadehini eleyin karıştırdıktan sonra gerisini dikkatli bir biçimde ilavelersiniz. .Kek harcımız hazır.
  5. Tart kalıbımızı tereyağıyla hoşça yağlayalım. Hoş yağlayın yoksa kekin çıkması gerçekten güç oluyor.
  6. Kekimizi kalıbın ortasından döküyoruz, kendiliğindene dağılıyor zati.
  7. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında takribî 25- 30 dk pişiriyoruz.
  8. Kekinizi yakmayın ara gizeme kürdan daldırarak hakimiyet edin. Fırından fırına pişme süresi değişebilir.
  9. Kekimiz piştikten sonra ılımasını bekliyoruz ve kalıbından çıkarıyoruz.
  10. Soğutuyoruz ve pudingi yapmaya başlıyoruz.
  11. Pudingi kutuda yazan tarife göre yapıyoruz.
  12. Kakaolu değil de çikolatalı puding almanızı öneri ederim bence öyle daha hoş oluyor.
  13. Hazırladığımız pudingi aralıksız karıştırarak azıcık soğutuyoruz.
  14. Üzerinin kabuk bağlamamasına dikkat edin. Kabuk bağlarsa kekin üzerine yaymak güçleşir.
  15. Puding elimizi yakmayacak kadar soğuduğunda kekimizin üzerine yayıyoruz. İsterseniz kekiniz kuru olduysa çok az sütle nemlendirebilirsiniz ama ben gerek dinlemedim seçime bağlı.
  16. Pudingi yaydıktan sonra azıcık dinlendiriyoruz.
  17. Soğuduktan ve kendine geldikten sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  18. İsterseniz pudra şekeri serpersiniz isterseniz renkli şekerler veya meyveler yada krem şantiyle süsleyip yaş pasta haline dahi getirebilirsiniz. Tamamen sizin hayal eforunuza kalmış.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın