Pudingli Tart Tarifi Çikolata Krizine Birebir İçin Malzemeler
2 yumurta
1 çay kadehi şeker
1 çay kadehi akışkan yağ
1 çay kadehi süt
2 yemek kaşığı kakao
1.5 su kadehi un
1 kutu kabartma tozu
1 kutu çikolatalı puding
Kutuda yazdığı kadar süt genelde 400-500 ml filan oluyor
Hindistan cevizi isteğe göre meyveyle yada pasta ziynetleriyle süsleyebilirsiniz.
Pudingli Tart Tarifi Çikolata Krizine Birebir Nasıl Yapılır?
İlk olarak keki yapmakla başlayalım.
Yumurta ve şekeri hoşça çırpalım. ben mikser kullandım ama mikserle filan da çırpabilirsiniz. .
Değişik akışkan malzemeleri ilave edelim ve karıştıralım.
Homojen bir hale geldikten sonra kuru malzemeleri elek takviyesiyle kek harcımıza eleyelim. unun evvel bir kadehini eleyin karıştırdıktan sonra gerisini dikkatli bir biçimde ilavelersiniz. .Kek harcımız hazır.
Tart kalıbımızı tereyağıyla hoşça yağlayalım. Hoş yağlayın yoksa kekin çıkması gerçekten güç oluyor.
Üzerinin kabuk bağlamamasına dikkat edin. Kabuk bağlarsa kekin üzerine yaymak güçleşir.
Puding elimizi yakmayacak kadar soğuduğunda kekimizin üzerine yayıyoruz. İsterseniz kekiniz kuru olduysa çok az sütle nemlendirebilirsiniz ama ben gerek dinlemedim seçime bağlı.
Pudingi yaydıktan sonra azıcık dinlendiriyoruz.
Soğuduktan ve kendine geldikten sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
İsterseniz pudra şekeri serpersiniz isterseniz renkli şekerler veya meyveler yada krem şantiyle süsleyip yaş pasta haline dahi getirebilirsiniz. Tamamen sizin hayal eforunuza kalmış.