Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %-0,56
  • ALTIN
    %1,23
  • BIST
    %0,62
Pudingli Tart Tarifi

Pudingli Tart Tarifi

Malzemeler

Kek Tart için

  • 2 adet orta boy yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 2,5 çay bardağı un
  • 1 paket Pakmaya Kabartma Tozu
  • 1 çay kaşığı Pakmaya Vanilin

Kreması için

  • 1 Paket Pakmaya Vanilyalı Tarçınlı Puding
  • 1,5 su bardağı süt

Üzeri için

  • 2-3 adet yeşil elma
  • 1 kase vişne

Yapılışı

  1. Kek Tart kalıbını yağlayın, unlayın ve fazla ununu silkeleyerek kenara alın.
  2. Yumurtaları çırpma kasesine alın, üstüne toz şeker ekleyerek köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  3. Yoğurt ve sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek tamamen karışıncaya kadar çırpın.
  5. Hamuru kalıba dökün ve 180 derece önceden ısıttığınız fırında pişirin (yaklaşık 20-15 dakika).
  6. Pişen keki soğuması için kenara alın.
  7. Elmaları iki parçaya bölün, çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince ince dilimleyin. Dilimlediğiniz elmaları su dolu bir tencereye alın ve hafifçe yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan elmaları süzün ve havlu kağıt ile suyunu alın.
  8. Vanilyalı Tarçınlı Pudinginizi 1,5 su bardağı süt ile kıvam alıncaya kadar pişirin. İlk sıcağını atması için 1 dakika kadar karıştırarak ılınmasını sağlayın.
  9. Soğuyan keki kalıptan çıkarın. Hazırladığınız pudingi çukur kısmına dökün.
  10. Elma dilimleri ve vişnelerle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın