Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pudingli Pasta

Pudingli Pasta

Tarifin Hikayesi

Pudingli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı 1 parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı istikrarsız yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarın su bardağı portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (sonrası göz kararı)
  • 2 yemek yemek kaşığı kakao
  • 1 paket muzlu puding
  • 3 su bardağı süt
  • Üzerine kek parçaları ve portakal dilimi

Pudingli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri bembeyaz köpük gibi olana değin çırpıyoruz.
  2. Sonra üstüne süt, değişken yağ, portakal suyunu ekliyoruz. Bu esnada çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Arkasından unun içerisine karıştırdığımız kabartma tozu ve vanilyayla beraber ekliyoruz.
  4. Un 4 bardağa dek çıkmış olabilir ben sayana dek kalanı kocam bey ekledi.
  5. Bilirsiniz böyle durumlarda ortalık karışır.
  6. En son da kakao eklendi ve önceden 5 dk  ısınmakta olan fırına 170 derecede fanlı 30 dk atıldı.
  7. Kek fırında iken ocakta süt ve toz pudingi karıştıra karıştıra katılaşana değin pişiriyoruz.
  8. İlk sıcaklığı çıkınca buzdolabına aldık fazla sıcak kalmasın diye.
  9. Kek fırından çıkınca 10 -15 dk soğumaya bıraktık. Pudingimizi üstüne döktük ve dilediğimiz gibi süsledik.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın