400 ml inek ya da soya sütü bende 50 ml hindistan cevizi kreması+350ml su
Meyve parçacıkları koşul değil, yalnızca ilave bir tat vermek isterseniz
Dondurma kalıpları bende İkea ’dan. Yerine ufak kadeh ile çubuk kullanabilirsiniz
Puding Dondurması Fikir Tarifi Nasıl Yapılır?
Pudingi kutunun üstündeki yönergeye göre pişirin ve soğumaya vazgeçin.
Hafif ılık olunca tekerrür karıştırıp dondurma kalıplarını doldurun.
Dilerseniz değişik tatları kat kat dökebilirsiniz, ya da meyve parçacıklarıyla karıştırıp acayip bir tat yaratabilirsiniz. Mesela ben muzlu ile hindistan cevizi aromalı pudingleri bir kalıpta birleştim, bir de hindistan cevizlisini taze yaban mersini ve nektarinle yaptım, hepsi çok hoş bir tat kombinasyonu olmuş.
Çubukları sokup buzluğa verin. Donduktan sonra servis etmek için 1-2 dakika oda ısısında bekletin ve dondurmanız kalıptan basitçe çıkar. Tadaaam :