1 yumurta ( sarısı içine beyazı dışına kullanılacak )
1.5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
3 yemek yemek kaşığı kakao
1 nehir kaşığının ucu ile tuz
1 yumurtanın beyazı
1/2 (yarım) limonun suyu
1 su bardağı pudra şekeri
Pryanik / Pryanishki Tarifi Yapılışı
1 su bardağı sıcak süt ile 1 su bardağı un ve şekeri karıştıralım soğumasını bekleyelim.
Karışım soğuyunca yumurta sarısını, kakao ,sıvı yağ ,kabartma tozu ,vanilya,karbonat ve çok eksik tuzu ekleyip karıştıralım.
Kıvam alana değin un ekleyelim hamur kek hamurundan katı kurabiye hamurundan yumuşak ele yapışır sekilde olacak.
Tezgaha un serperek hamuru merdane ile 0. 5 mm kalınlığında açalım ( hamur piştiğinde fazla pozitif kabarıyor ) çay bardağı yada yuvarlak kalıp kullanarak şekil verelim.
Kurabiyeleri fırın tepsisine alalım 180 derecede 10-15 dk kontrollü pişirelim.
1 su bardağı pudra şekeri 1 yumurtanın beyazı ve yarım limon suyu ile glazür hazırlayalım.
İlk sıcaklığı meydana çıkan kurabiyeleri glazure batıralım sıcak fırın içerisinde fırını çalıştırmadan 5dk daha glazürün sertleşmesi için bekletelim.
Kurabiyelerimiz hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.