Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %-0,25
Profiterollü Pasta

Profiterollü Pasta

Profiterollü Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kutu hazır dolgu kreması
  • 2.5 çay kadehi soğuk süt
  • 6~7 profiterol topu
  • 1 kat hazır pasta tabanı
  • 1 su kadehi süt
  • 1 yemek kaşığı granül kahve

Muhallebi için

  • 2 su kadehi süt
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1.5 çay kadehi un
  • 1 kutu vanilya
  • 100 gr labne peyniri

Sos için

  • 100 ml krema
  • 200 gr çikolata

Profiterollü Pasta Nasıl Yapılır?

  • Dolgu kreması ve 2.5 çay kadehi soğuk sütü mikserle çırpın ve profiterol toplarının içlerini doldurun.
  • Pasta tabanının tek katını kahve ve 1 su kadehi sütle nemlendirin.
  • 2 su kadehi süt, toz şeker, un ve vanilyayı bir tencerede kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ilınınca labne peynirini ilave edin ve mikserle çırpın. Yarısını kekin üzerine yayın.
  • Profiterol toplarını üzerine dizip kalan sosu üzerine dolaştırın. Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın.
  • Çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Pastanın üzerine çikolata sosunu dolaştırıp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın