Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol Yumurta Kokmayan Harika Gevrek

Profiterol Yumurta Kokmayan Harika Gevrek

Profiterol Yumurta Kokmayan Harika Gevrek Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 grm tereyağı veya margarin
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 3 adet yumurta m boy ise 3 s boy ise 4 tane
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • 1 kutu şekerli vanilin yumurta kokusunu alsın ve daha güzel kokulu bir hamur olsun diye isteğe bağlı
  • 2.5 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su kadehinden azıcık fazla toz şeker
  • Çikolata sosu isterseniz kendiniz ev usulü yapın ister hazır çikolata sosu kullanın
  • Bir tepsi çıktı malzemeleri 2 katı yaparak 2 tepsi yapabilirsiniz

Profiterol Yumurta Kokmayan Harika Gevrek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 125 gram margarini eritiyoruz. Bütün erimeden 1 su kadehi unu ilave ediyoruz iyice harmanladıktan sonra 1 su kadehi syat ilave ediyoruz sürekli orantılı bir biçimde karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra 4 dk kadar pişiriyoruz. Sürekli karıştırarak altını kapatıp içine 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tercihen koyuyoruz.
  3. Sonra soğumaya vazgeçiyoruz.
  4. Soğuyunca içine 1 kutu şekerli vanilin ilave ediyoruz şekerli vanilin ekleme sebebim hamurdaki o yumurta kokusunu alması ve daha güzel aromalı bir hamur olması için seçime bağlıdır istemeyen koymayabilir.
  5. Daha sonra ehemmiyetli bu nokta yumurtaları evvel 1 tane kırıyoruz hamura ve hamura iyice yediriyoruz.
  6. Daha sonra 2. Yumurtaya da aynı harekâtı yapıyoruz.
  7. Sonra 3 yumurtayı da kırıyoruz iyice yedirdikten sonra hamuru ister tatlı kaşığı ile ister sıkma torbası ile yağlı kağıt serili tepsiye sıkıyoruz sıkma torbası ile daha biçimli oluyor.
  8. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında hamurumuz kabarıp hafif pemleşene kadar pişiriyoruz.
  9. Hamurumuzu fırına verdikten sonra iki buçuk su kadehi sütümüzü 3 yemek kaşığı unumuzu 1 su kadehinden 3 parmak eksik toz şekerimizi derin bir tencereye alıp ve bir tane de yumurta sarısını ilave ederek kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  10. Daha sonra onu soğuması için uygun bir yere vazgeçiyoruz.
  11. Kremamız soğuk olacak sonra pişen hamurlarımızı fırınımızdan çıkartıyoruz fırından çıkardığımız hamurları soğumaya vazgeçiyoruz.
  12. Soğuyan hamurları mızı bir bıçak desteği ile ortasından hafif kesip içine hazırlamış olduğumuz kremamızı dolduruyoruz.
  13. Kremaları doldurduktan sonra servis sunum tabağımıza profiterolleri de alıp üzerine çikolata sosu döküp isteğe bağlı olarak ceviz ve fındık içi ile süsleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın